Login

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο και ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις
A+ R A-
Ανακοινώσεις
Από τον ΠΑΣΥΦ ανακοινώθηκε ότι  τελικά οι εκλογές για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου  και προέδρου θα πραγματοποιηθούν την ΔΕΥΤΕΡΑ 10-11-2014 στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στο κεντρικό κατάστημα οδός  Ικάρου στο Ηράκλειο της Κρήτης αφού την ΔΕΥΤΕΡΑ 03-11-2014 δεν υπήρξε απαρτία.
Τετάρτη, 05 Νοέμβριος 2014 13:12
Περισσότερα...


Στις 15-04-2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΥΦ Κου ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ με τον επίτροπο ενέργειας της Ευρωπαϊκής ένωσης Κο OETTINGER με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στα φ/β στην Ελλάδα με την εφαρμογή της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και τον νόμο 4254/14 του New Deal.
Πριν τη συνάντηση είχε σταλεί επιστολή προς τον Επίτροπο στην οποία αναφερόταν τα εξής:
Κε επίτροπε σας καταγγέλλομαι την αλόγιστη ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ μείωση των τιμών  FIT στην Ελλάδα κατά παράβαση των νόμων και του συντάγματος ,αλλά και κατά παράβαση των ρυθμίσεων του πρώτου προσθέτου πρωτοκόλλου της  ευρωπαϊκής σύμβασης για τα δικαιώματα του ανθρώπου ΕΣΔΑ(EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS) που με το άρθρο ένα κατοχυρώνεται ο σεβασμός της περιουσίας του προσώπου, με άμεση συνέπεια την καταστροφή  κυρίως των μικρών και μεσαίων παραγωγών ΑΠΕ.
Ενώ η ευρωπαϊκή ένωση προώθησε τις ΑΠΕ  με συγκεκριμένους στόχους μέχρι το 2020 και επιθυμεί επαναφορά και αύξηση των  στόχων μέχρι το2030 θα πρέπει η ανάπτυξη να στηρίζεται σε όλο το φάσμα των επενδύσεων και να μην ανακαλούνται αναδρομικά τα δεδομένα αμέσως μετά την κατασκευή και λειτουργία.
Στην Ελλάδα επιχειρείται για δεύτερη φορά ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ μείωση των τιμών επί του τζίρου των συμβασιοποιημενων εν λειτουργία έργων εκτός της μείωσης των τιμών FIT
Tα συμβασιοποημενα έργα εν λειτουργία στην Ελλάδα είναι 40.000 στέγες των 10KWp και 13.500 εγκαταστάσεις επί εδάφους, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 2500 MW.
Το 80% των προαναφερόμενων έργων έχει χρηματοδοτηθεί από την  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων(Ε.Τ.Ε.Π) με εγγύηση την συγκεκριμένη σύμβαση κάθε έργου.
Κε επίτροπε επιθυμούμαι την άμεση προστασία των επενδύσεων ΑΠΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την έκδοση οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία θα απαγορεύει με ποινική ρήτρα οποιαδήποτε ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ παρέμβαση σε έργα ΑΠΕ.
Είναι απαραίτητο να εκδοθεί η προαναφερθείσα οδηγία, διότι εκτός του ότι με  αναδρομικές παρεμβάσεις οδηγούμαστε σε μη βιώσιμες επενδύσεις ΑΠΕ θίγεται η φερεγγυότητα η αξιοπιστία και η ασφάλεια των επενδύσεων όχι μόνο στη χώρα που εφαρμόζονται οι αναδρομικές παρεμβάσεις αλλά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι αναδρομικές παρεμβάσεις τείνουν να πάρουν διαστάσεις επιδημίας με άμεσες οικονομικές συνέπειες για τις επενδύσεις ΑΠΕ αλλά και για ολόκληρη την οικονομία της ευρωπαϊκής ένωσης , η οποία δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια και να αποφεύγει να πάρει θέση γα την προστασία τους.
Κατά την συνάντηση ενημερώθηκε πληρέστερα ο επίτροπος και του επισημάνθηκε σαφώς η δύσκολη κατάσταση στην οποία  έχουν περιέλθει οι φωτοβολταικές επενδύσεις στην Ελλάδα
με τις αναδρομικές παρεμβάσεις στις συμβάσεις των εν λειτουργία έργων.
Η επισήμανση του επιτρόπου ήταν στους φόβους του για τη δημιουργία ντόμινο αναδρομικών παρεμβάσεων σε επίπεδο ευρωπαϊκής ένωσης με αποτέλεσμα την άρση της εμπιστοσύνης των επενδύσεων στην Ευρώπη.
Επίσης στο πως και πόσο επηρεάζει η κατάσταση που δημιουργήθηκε από το New-Deal την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων η οποία έχει δανειοδότηση μεγάλο μέρος των επενδύσεων στην Ελλάδα .
Σε κάθε περίπτωση ζητήθηκαν περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες για να αποφασίσθουν οι μελλοντικές κινήσεις της επιτροπής ενέργειας.
Στην συζήτηση ήταν πάρων και ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής κος Γιώργος Χατζημαρκάκης , ο οποίος εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για να βοηθήσει ο κλάδος των ελλήνων παραγωγών φωτοβολταικών από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο πρόεδρος
ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ
Τετάρτη, 23 Απρίλιος 2014 10:26
Περισσότερα...
Ηράκλειο :09-04-2014
Αρ. Πρωτ. εξερχ :48
Πληροφορίες : ΠΡΟΣ:
Τηλ. : 6932417847
Fax : 2821078409
Ε-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Από το Δ.Σ του ΠΑΣΥΦ ανακοινώνεται ότι κρίνεται απαραίτητη η έκδοση εξωδίκου άπαξ κατά την έκδοση- αποστολή του πιστωτικού τιμολογίου για το 2013 η κατά την πρώτη τιμολόγηση με μειωμένη τιμή F.I.T με βάση τον νέο νόμο 4254/14 για την κατοχύρωση κάθε νόμιμου δικαιώματος στην   εφαρμογή του κατά παράβαση της σύμβασης πώλησης των παραγώγων.
Επίσης, κρίνεται αναγκαίο να ακολουθηθεί αγωγή κατά της εφαρμογής του. Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί να επικοινωνούν με τον σύνδεσμο.
Για το Δ.Σ του ΠΑΣΥΦ
Ν ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ
Παρασκευή, 11 Απρίλιος 2014 05:20
Περισσότερα...

Login